News 2019 Yachtcharter Leeuwarden, Aaltje Engelina, Platbodemverhuur Friesland, Vakantiehuis Witte Bergen 69, Watersport Twee ProvinciËn
 
News 2019
 
Watersport Centrum Leeuwarden
Yachtwerf/winterstalling, Yachtcharter motorboten, vakantielandhuis, Platbodem zeiljacht verhuur
Beste gasten en vrienden,
Langs deze weg willen we u vanaf onze locatie "De Zwemmer 1" in Leeuwarden vertellen wat wij u op vakantie en watersport gebied allemaal kunnen bieden in het nieuwe jaar.
In de onderstaande nieuws brief stellen alle bedrijven die op "De Zwemmer 1" gevestigd zijn zich graag aan u voor, blikken even terug in het afgelopen seizoen en vertellen graag wat ze u kunnen bieden in 2019.
 
Motorboot huren
 
Motorbootverhuur Yachtcharter Leeuwarden:
2018 stond in het teken van een nieuwe haven en prachtig weer . We hadden een geweldige zomer, het was soms zelfs een beetje te warm op de schepen. Het hield maar niet op want het najaar zomerde nog lekker door zodat er prachtige vaarvakanties zijn gevierd.
Meer dan 200 crews uit 12 landen werden dit jaar verwelkomd in onze nieuwe haven, deze toename ten opzichte van het voorgaande jaar had voornamelijk te maken met de AALSCHOLVER, die voor het eerst een heel seizoen beschikbaar was.
Ons seizoen loopt langzaam op zijn eind, en het onderhoud van onze schepen staat weer voor de deur. In deze winter krijgt onder andere de Gillissenvlet VLIETER een nieuwe zee-reling, de boegschroef op de AALSCHOLVER wordt vervangen door een sterker model. De Passaat krijgt na 14 jaar een nieuwe schroefas en lagers.
Voor 2019 zullen de tablets met digitale vaarkaart door 10 inch-apparaten vervangen worden.
We wensen u veel plezier met lezen en surfen op onze websites , misschien zien we elkaar dit jaar of hopen u in het komende seizoen weer te mogen begroeten.
Groetend uit Leeuwarden,
Greta, Sytze en Fritz
 
Zeilreizen 2019
 
Zeilreizen AALTJE ENGELINA :
Met onze Stevenaak AALTJE ENGELINA zijn we dit jaar ongeveer 70 dagen onderweg geweest. Aan boord mochten we (familie) groepen en individuele deelnemers uit verschillende nationaliteiten begroeten. We hebben hele mooie reizen gemaakt veelal op het Wad en het Lauwersmeer. Het weer was fantastisch en het droogvallen voor ons allemaal onvergetelijk.

Daarnaast mochten we een paar mooie evenementen bijwonen: Oerol was als hotelschip weer een gezellig gebeuren. Tijdens Sail Harlingen 2018 mochten we met sponsoren en bezoekers diverse dag en avond tochten varen langs de prachtige Tall ships. In september ontvingen wij een professioneel team uit Japan welke aan de Sup Elfstedentocht meedeed. Als varend hotelschip mochten we de overnachting tijdens dit 5 daagse evenement verzorgen. Voor Culturele hoofdstad mochten we een maand de overnachtingen verzorgen voor de Franse artiesten van Storm Ruiter. Al met al een zeer boeiend programma.

Ook in het komend jaar bieden we weer individuele reizen aan met halfpension, er zijn weer twee (cruise) tochten gepland op de Waddenzee (zeilen van eiland naar eiland) en een tocht op het IJsselmeer. Deze laatste is nu al door 7 gasten geboekt. Aanmelden voor deze bijzondere reizen is nu mogelijk.
We hopen volgend jaar weer een boeiend en afwisselend seizoen te mogen varen.
Groetend uit Leeuwarden,
Greta en Sytze
 
Platbodemverhuur Friesland
 
Platbodemverhuur Friesland :
Nieuw op onze locatie is het bedrijf Platbodemverhuur Friesland. Opgericht door Fritz Gronau en Martin Rang. Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op de bemiddeling van platbodemzeiljachten tussen de eigenaren van deze mooie zeilschepen en ervaren zeilers, die deze schepen willen huren en er graag mee onderweg zijn.
De vloot bestaat momenteel uit vijf bekende schepen,die al jaren worden verhuurd met en zonder schipper vanuit verschillende havens (Makkum, Stavoren en Leeuwarden) in Friesland. Op deze goed onderhouden schepen kunnen 2 - 12 personen overnachten.
De vloot omvat de Lemsteraken "VROUWE FRANCISKA", "BRIES", "ELISABETH", de Vissermanaak "KIKKERKONING", de Zeeschouw "DOLLE DRIES" en de 22 meter lange Stevenaak "AALTJE ENGELINA" deze laatste wordt alleen met schipper aangeboden.
De schepen kunnen online worden geboekt via de nieuwe website of per telefoon. Bezoek onze nieuwe website en misschien ontmoeten we elkaar (opnieuw) volgend seizoen aan boord van onze schepen welke door de eigenaren zelf aan u worden uitgegeven.
Groetjes uit Leeuwarden,
Martin en Fritz
 
Vakantiehuis Witte Bergen 69, IJhorst, Overijssel
 
De Witte Bergen 69, IJhorst :
In het winterseizoen maken wij graag gebruik van ons vakantiehuis om af en toe even los te zijn van de watersport en te genieten van de rust en de prachtige natuur in de bossen van het "Reestdal". Daarnaast stellen wij het landhuis graag aan u ter beschikking.
Het afgelopen seizoen was het huis goed verhuurt. Vaak werd geboekt op het allerlaatste moment. Dat dit soms erg last-minute gebeurt, bewees het eerste weekend in oktober toen we ons huis wilden bezoeken. s'Middags nog vrij en tegen de avond geboekt. Dus geen bossen maar uitwaaien met een motorboot op het Lauwersmeer.
Afgelopen seizoen boden we een combinatie boeking aan. Week vakantiehuis met daarna of ervoor een week motorboot varen. Op de boeking van het huis werd dan 10% korting gegeven. Een weekje rust in het bos met wandelen/fietsen gevolgd door een weekje watersport geeft in onze beleving een afwissend vakantiegevoel.
Mogelijk brengen we u hiermee op een idee. Van dit aanbod is een paar keer gebruik gemaakt en we hopen dat dit zich in 2019 verder ontwikkelt.
Groet uit Leeuwarden,
Sytze en Greta
 
Watersport Twee Provincien
 
Werf Watersport Twee ProvinciËn:
De stallingsloodsen en het buitenterrein stonden in 2017/2018 voller dan ooit, er moesten nieuwe opslagblokken worden gelast om iedereen een opslagruimte te kunnen bieden. Het hele jaar door mochten we voor vele klanten onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan hun schepen uitvoeren.
Het nieuwe winterstallingseizoen is reeds begonnen, de eerste sloepen en jachten staan alweer in de winterstalling. De stallingsaanvragen zijn enorm, we verwachten weer helemaal vol te staan.
In de winter gaan we ons eerst richten op de chartervloot van Yachtcharter Leeuwarden, zodat deze boten er weer spik en span uitzien voor het volgende seizoen. Een vrij groot project, een refit voor een eigenaar van een 12,50 meter jacht is gepland, evenals het aanbrengen van een teakdek op een platbodem zeiljacht staat op het program.
Daarnaast zijn er verschillende grotere en kleinere schilderklussen die ervoor zorgen dat we ons in deze winter niet hoeven te vervelen.
Groetend uit Leeuwarden.
Greta, Sytze en Sipke
 
 
5 Activiteiten onder ÉÉn dak:
Watersport Twee Provincien   Botenverhuur Yachtcharter Leeuwarden   Platbodemverhuur Friesland, Plattbodenschiffe huren   Stevenaak AALTJE ENGELINA   Vakantiehuis Witte Bergen 69, IJhorst
Ligging
 
Adres:
 
De Zwemmer 1
8939 CA Leeuwarden
Nederland

Watersportcentrum Leeuwarden
Telefoonnummers:
 
Werf: +31-58-288 5446
Yachtcharter: +31-58-30 10 506
Platbodems: +31-58-30 10 533
Vakantiehuis: +31-58-288 5446